Agenda

Zondag 14 april 2024

Middagconcert

Grote Kerk, Wijk bij Duurstede.
Zondag 17 december 2023

Kerstconcert

Sint Jan de Doper, Waalwijk.
Zondag 24 september 2023

Evensong

Grote Kerk, Vianen. Aanvang 16:00 uur.
Zaterdag 24 juni 2023

Repetitieweekend

Moergestel

Op 24 en 25 juni repeteert Saudade op een sfeervolle locatie in Moergestel. Op zondagmiddag wordt het weekend afgesloten met een klein concert in de omgeving.

Vrijdag 21 april 2023

Gezamenlijk concert met het koor Molto cantabile uit Luzern, Zwitserland.

Sint Willibrordkerk, Utrecht. Aanvang 20:00 uur.

Gezamenkijk optreden met het Zwitserse koor Molto cantabile. Het concert bestond uit een combinatie van gezamenlijk uitgevoerde werken en eigen repertoire.

Zondag 12 februari 2023

Middagconcert

Grote Kerk, Markt 22, Wijk bij Duurstede. Aanvang 16:00 uur.
Zaterdag 8 oktober 2022

Lustrumconcert 'Dichter bij Muziek'

Janskerk, Janskerkhof 26, 3512 BN Utrecht. Aanvang 20:00 uur.
Zondag 26 juni 2022

Concert "Aan de Natuur"

Sint-Petruskerk, Kerkplein 1, Oisterwijk. Aanvang 15:00 uur.
Woensdag 11 mei 2022

Open repetitie

Mede met het oog op het lustrumconcert kunnen we wel wat versterking gebruiken. We zijn vooral op zoek naar bassen en tenoren. Maar ook sopranen en alten zijn welkom. Wil je een keer ervaren hoe het is? Kom dan meezingen op onze open repetitie op woensdagavond 11 mei, van kwart voor acht tot tien uur in De Odyssee, Homeruslaan 40 in Utrecht (ingang Minervaplein/Beukstraat). Je kunt je aanmelden bij Marcel Hoek (zie contactinformatie).
Zondag 27 maart 2022

Concert: Passione per la Musica

Stadsklooster Damiano, Den Bosch[kaart]. (Op loopafstand van het station).

Met dit concert wil Saudade u het paasverhaal laten beleven via bekende en minder bekende a capella koorklanken. Muziek is voor velen een passie, het middel bij uitstek om gevoelens uit te drukken.

Het paasverhaal heeft in de loop der tijden veel componisten weten te inspireren tot mooie en doorleefde muziek - en doet dat nog steeds. Zo wordt de hoopvolle intocht van Jezus in Jeruzalem bezongen in Ingrediente Domino van George Malcolm. Het aangrijpende Aus der Tiefe van Heinrich Kaminsky en Tristis est anima mea van Michael Haydn verhalen over het lijden en sterven van Christus en het verdriet dat dat met zich meebrengt. De opstanding is verklankt in een vreugdevol Bach-koraal. Alle aardse woelingen eindigen uiteindelijk in rust en vrede, met een prachtig ingetogen lied van Hugo Wolf.

Zondag 19 december 2021

AFGELAST - Kerstconcert Waalwijk

Locatie: Sint Jan de Doper, Waalwijk
Afgelast wegens Covid-19-maatregelen.
Zondag 7 maart 2021

AFGELAST - Concert Wijk bij Duurstede

Zondag 20 december 2020

AFGELAST - Kerstconcert, Heeswijk-Dinther

Zondag 15 november 2020

AFGELAST - Middagconcert De Duif Amsterdam

Zondag 28 juni 2020

AFGELAST - Middagconcert Ubbergen

Wegens de COVID-19-situatie gaat het concert helaas niet door.
Zondag 22 maart 2020

AFGELAST - Passieconcert 's-Hertogenbosch

Wegens de COVID-19-uitbraak gaat het concert helaas niet door.

Plaats: Stadsklooster San Damiano, 's-Hertogenbosch [kaart]

Woensdag 15 januari 2020

Open repetitie

Hou je van zingen? En van klassieke muziek? Zou je willen zingen in een goed en gezellig kamerkoor?

Kom woensdag 15 januari 2020 naar onze repetitie en zing een keer mee. Dan kun je zelf ervaren hoe het is om samen te zingen!

Zondag 15 december 2019

Kerstconcert

Aanvang 16:00
Abdij van Berne Heeswijk, Abdijstraat 49, Heeswijk-Dinther [kaart]
Entree: € 15

Kerstconcert in de Abdijkerk met vocalen van Kamerkoor Saudade o.l.v. Vincent Doek, m.m.v. Stephan van de Wijgert (orgel). Met werken van Bach, Zoltán Kodály en Benjamin Britten.

[website Abdij]

Zondag 20 oktober 2019

Concert "Ode aan de herfst"

Kamerkoor Saudade brengt ode aan de herfst.
Hebt u de nachtegaal al eens in het wild horen zingen? Op zondag 20 oktober krijgt u de kans in de Oude Kerk van Soest, als kamerkoor Saudade uit Utrecht ‘Denn die Nachtigallen schlagen‘ van Raymond Schroyens ten gehore brengt. Het betoverende lied van de nachtegaal is kleurrijk en weemoedig, net zoals de herfst. In ‘Le soleil‘, prachtig getoonzet door Anneke Wittop Koning, voelt u de laatste zonnestralen in de vorm van ‘duizend vlammen‘, tot er een dovende schaduw valt. In ‘Belle et ressemblante‘, een gedicht van Éluard, verklankt Francis Poulenc de vallende blaadjes en ‘een bouquet van naakte regen‘. Daarnaast hoort u zowel stormachtige als troostrijke herfstklanken van onder anderen Pawel Lukaszewski, Matthew Peterson en Cristóbal de Morales.

Kamerkoor Saudade brengt een ode aan de vele gezichten van de herfst, met oude en nieuwe, maar bovenal weemoedige muziek.

Plaats: De Oude Kerk, Torenstraat 1, Soest [kaart]
Aanvang: 15.30 uur
Kaarten à €12,00 verkrijgbaar aan de deur.

Zondag 16 juni 2019

Middagconcert Sint-Martinuskerk, Weert.

Aanvang 15:00 u. Vrij toegang.
Markt 8, Weert
Zondag 31 maart 2019

Passieconcert: Lijd en verlang met overgave

Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht [kaart]
Aanvang 15.30 uur
Toegang €10 (voorverkoop €9, zie onder)

De diepbedroefde moeder stond wenend bij het kruis, terwijl haar zoon daar hing. Het is de eerste zin van het Stabat Mater, waarin de middeleeuwse tekstdichter het lijden vanuit verschillende perspectieven beschouwt: het lijden van Christus voorafgaand aan zijn sterven, het lijden van Maria en het lijden van de gelovige.

Naast het Stabat Mater van de Britse componist Andrew Smith (b. 1970) zingt kamerkoor Saudade meer passiemuziek in de breedste zin van het woord. Passie in de betekenis van ‘lijden’ staat centraal, maar ook andere betekenissen als ‘overgave’ of ‘hartstochtelijk verlangen’ komen aan bod in het concert. Verlang met ons mee en luister vol overgave naar hoop en verlossing.

Onder leiding van dirigent Vincent Doek laat Saudade horen hoe componisten uit verschillende tijden als Bach (1685-1750), Dubra (b. 1964), de Morales (1500-1553) en Naujalis (1869-1934) het thema passie laten weerklinken in hun muziek. Het koor brengt alle werken a capella. De Willibrordkerk in Utrecht is een prachtige locatie voor dit concert: de rijke versiering en schitterende lichtinval gaan samen met een onovertroffen akoestiek. Het prachtige orgel wordt tijdens korte intermezzi bespeeld door Martijn Thomas.

Voorverkoop: Stuur een email met naam en aantal personen naar en maak het bedrag over naar IBAN  NL12 INGB 0000 0290 98  t.n.v. Saudade o.v.v. "31 maart" en dezelfde naam. U ontvangt een bevestiging nadat de betaling ontvangen is. De betaling moet bij ons binnen zijn uiterlijk vrijdag 29 maart.

Zondag 20 januari 2019

Choral Evensong

Grote Kerk, Voorstraat 110, Vianen.
Aanvang: 16:00 uur.
[kaart] [website]
Zaterdag 24 november 2018

Concert Krijtberg Amsterdam

Aanvang 15:00 uur.
Krijtberg, Singel 446, Amsterdam [kaart] [website Krijtberg]

Saudade brengt deze middag een gevarieerd programma van zowel religieus geïnspireerde als wereldlijke stukken, met als overkoepelend thema de zoektocht naar geborgenheid, naar een veilige plek om te schuilen.

Zo klinkt de genaderoep van de Spaanse renaissance componist Cristóbal de Morales ‘Peccantem me quotidie’. Maar ook het aangrijpende Davidslied van de Est Cyrillus Kreek uit 1914, naar psalm 22. Van hedendaagse componisten voert het koor onder meer het ingetogen ‘O frondens virga’ uit van de Amerikaan Drew Collins, naar een thema van Hildegard von Bingen, en een uitbundig Ave Maria van de Japanner Ko Matsushita.

De muziek komt dus uit alle windstreken; zij bindt zich niet aan grenzen. Hopelijk echter weet het publiek zich deze middag geborgen, al is het maar voor even. En waar zou dat beter kunnen dan in een voormalige schuilkerk, de mooi geornamenteerde Krijtberg aan het Singel in Amsterdam? Tot ziens op 24 november!

Zondag 23 september 2018

Muzikale ondersteuning dienst Krijtberg

Aanvang 9:30 uur.
Krijtberg, Singel 446, Amsterdam [kaart] [website Krijtberg]
Zondag 1 juli 2018

Middagconcert

Locatie: Grote Kerk, Wijk bij Duurstede [kaart]
Aanvang: 16:00 uur.
Zondag 10 juni 2018

Middagconcert

Locatie: Museum Kurhaus Kleve (Duitsland) [kaart]
Woensdag 21 maart 2018

Open repetitie

Kamerkoor Saudade: met weemoed als gegeven brengen wij muziek tot leven.

Ook zin in zingen met passie en overtuiging in een hechte en gezellige groep, onder leiding van een eigenzinnige dirigent? Koorzangers van 25-45 jaar uit Utrecht zijn van harte welkom op onze open repetitie op woensdag 21 maart.

Wij zingen klassieke muziek, anders dan anders. Onze dirigent laat ons elke keer opnieuw kennis maken met mooie stukken van minder bekende componisten. Veel repertoire is religieus, toch zijn we geen religieus koor.

Hoe dat gaat bij ons? Het is woensdagavond, de dag is voorbij, de Saudade-avond gaat beginnen. Gauw wat eten, je muziekmap pakken en door naar de repetitieruimte. Dan in een warm bad terecht komen. Muziek van binnenuit leren kennen. Met elkaar de muzikale puntjes op de i zetten. Napraten in het café. Regelmatig die prachtige muziek delen tijdens een concert in een kerk of museum.

Wil je dit ook? Meer informatie op deze website of kom naar ons concert op 18 maart om 16:00 uur in De Duif in Amsterdam.

Praktisch: open repetitie op woensdag 21 maart. Inloop vanaf 19:45 uur, start om 20:00 uur. We repeteren in de Rietendakschool, Laan van Chartroise 160 in Utrecht. Meld je aan per email, dan zorgen wij dat er voldoende bladmuziek en taart is.

Zondag 18 maart 2018

Passieconcert

Locatie: De Duif, Prinsengracht 756, Amsterdam [kaart]
Aanvang: 16:00 uur.
Zondag 17 december 2017

Kerstconcert

Locatie: Kapucijnenklooster, 's-Hertogenbosch [kaart]
Aanvang: 15:00. Vrij entree; collecte na afloop.
Zaterdag 25 november 2017

Muzikale ondersteuning bij Henri Nouwenlezing

Locatie: Janskerk Utrecht
Aanvang: 19:30
[Website Henri Nouwen Lezing]
Zondag 21 mei 2017

Concert "Chants de Beauté et de Passion"

Basilique Notre-Dame d'Avioth,
12 Rue de l'Abbé Delhotel, 55600 Avioth, Frankrijk.
Aanvang 15:00.
Zondag 9 april 2017

Concert in Soest: O passie en lijden

Onderdeel van De Vocale Serie in De Oude Kerk. Aanvang 15:30. Toegang €12.[website] [kaart]

De vocale serie van de Oude Kerk in Soest sluit op zondag 9 april het seizoen af met een passieconcert van Kamerkoor Saudade uit Utrecht. Het programma op deze zondag voor Pasen bestaat uit a capella koorwerken waarin het lijden en de roep om verlossing en vergeving centraal staan. Passiemuziek met passie uitgevoerd, dat is de muzikale missie van Saudade en dirigent Vincent Doek.

Saudade brengt de verschillende emoties van het lijden overtuigend over. De felle pijn van de kruisiging komt naar voren in het Crucifixus van Carlo Tomassi. Bij O crux ave van de Estse componist Rihards Dubra zijn de verstilde hoop en vraag om vergeving duidelijk terug te horen, terwijl de roep om vergeving in een werk van Kaminski eerder wanhopig van aard is. Intense droefheid weerklinkt in Tristis est anima mea van Michael Haydn. Met zeker tien componisten uit verschillende tijdvakken belooft het een prachtig, afwisselend concert te worden!

Zondag 5 maart 2017

Middagconcert

middagconcert in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede.
Aanvang 16:00 uur.
Zaterdag 19 november 2016

Lustrumconcert 25 jaar Saudade

Concert 25 Jaar Saudade m.m.v. studenten Dansacademie Utrecht. Met werken van o.a. Rota, Swider, Tomassi, Miškinis en Langlais.

Zaterdag 19 november 2016, Leeuwenbergh Utrecht, aanvang 20:00 uur. Entree €15 (€12,50 voorverkoop). [kaart]

Bij ons 25-jarig bestaan werken we samen met dansers van de Utrechtse Dansacademie. We hebben repertoire dat op sommige momenten de zaal volledig zal vullen en op andere momenten ultieme stilte afdwingt. Saudade zingt met overtuiging en zorgt voor een gevoel van weemoed, schoonheid en vergankelijkheid. Saudade raakt je.

De combinatie van a capella klassieke muziek en dans is voor koor en dansers uitdagend. Zeker als de vrijheid in tempo toeneemt, zal het beroep op de creativiteit van de dansers groter worden. De dansers zijn actief bij enkele koorstukken, maar krijgen ook de gelegenheid om zonder Saudade het podium te betreden.

We zingen koorwerken uit de afgelopen eeuw van onder andere Miškinis, Swider en Dubra. Als afsluiting van het concert zingen we met leden die eerder bij Saudade zongen het schitterende Miserere van Mazé en het overtuigende Magnificat van Koszewski.

Zondag 26 juni 2016

Middagconcert.

Locatie: Protestantse kerk Ginneken, Duivelsbruglaan 1, Breda.
Aanvang: 15:00.
Vrijdag 20 mei 2016

Concert

Bonaventurakerk, Rijnstraat 60, Woerden, aanvang 20:15 uur.[kaart]

Op het programma staan uiteenlopende stukken uit de rijke geschiedenis van de religieuze koormuziek, onder andere werken van de Litouwse hedendaagse componist Vytautas Miskinis (1954), van de Poolse componist en muziekdocent Józef Swider (1930-2014), de Engelse, maar al jaren in Noorwegen wonende componist Andrew Smith (1970), en van de Duitse componist en koorleider Alwin Michael Schronen (1965).

Van Nederlandse componisten zingt het koor het Kyrie. uit de Missa Brevis van Ton de Leeuw (1926- 1996) en Nunc Dimittis van Jan Pasveer (1933-2005). De moderne composities worden afgewisseld met oudere koorwerken van de Engelse componist en organist Thomas Tallis (1505-1585) en van Tomás Luis de Victoria (1548-1611), een van de grootste Spaanse componisten van zijn tijdn. Geerten Liefting, organist van de Sint-Bonaventura, verzorgt de intermezzi.

Het concert vindt plaats in het kader van de ‘Bonaventura concerten’. De Sint-Bonaventura is een zogeheten kruisbasiliek in neogotische stijl. De kerk, in 1892 gebouwd, geldt als een van deq belangrijkste werken van architect Nicolaas Molenaar sr. Karakteristiek is de scherpe naaldspits, met de flankerende torentjes. De kerk is een rijksmonument.

Zaterdag 27 februari 2016

Dinerconcert (besloten)

Concert in besloten kring
Zondag 20 december 2015

Kerst met Saudade

St. Willibrordkerk, Utrecht, 14:00 uur. A capella koorwerken en samenzang; werken van o.a. Tavener, Poulenc, Handl, De Victoria en MacMillan. Zie ook aankondiging bij de St. Willibrordkerk. [kaart] Vrije entree, collecte na afloop.
Zondag 1 november 2015

Koormuziek bij opening expostie SMALL works, GREAT impact

Locatie: KuuB, Ruimte voor kunst en cultuur, Pieterstraat 3, Utrecht. Tijd: 17:15 - 18:00. Gratis entree.

Het is Culture Zondag in Utrecht, een mooie gelegenheid om het culturele jaar goed te beginnen. We geven een kort concert met kamerkoor Saudade in Kunstruimte KuuB, midden in het centrum. Ons optreden is tegelijkertijd de start van de opening van de expositie ´Het Schijnbaar Eenvoudige´; ons repertoire sluit daarbij goed aan met zowel hedendaagse als oude werken die we a capella uitvoeren onder leiding van onze dirigent Vincent Doek.

Kom dus luisteren naar onze koormuziek (van onder andere Vic Nees, Alexander Voormolen en Johannes Brahms) en kijken naar de expositie in Kuub. We starten om ongeveer 16.15 uur met zingen, om 17.00 uur gaat de opening verder met een lezing.

Zondag 6 september 2015

Choral Evensong

Grote Kerk, Markt 22, Wijk bij Duurstede. Aanvang 16:00 uur. M.m.v. Pim Schipper, orgel. [kaart]
Zondag 12 april 2015

Kloosterconcert in de Kapucijnenkerk, 's-Hertogenbosch

Kapucijnenkerk, Van de Does de Willeboissingel 12, 's-Hertogenbosch. Aanvang 16:00 uur.
Het repertoire is mede gebaseerd op de gebeden die al eeuwenlang door kloosterlingen worden. Met gregoriaanse hymnen, zeventiende-eeuwse stukken en hedendaagse muziek is het programma zeer afwisselend. Met muziek van Maurice Pirenne (tot 1991 rector cantus van de Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal te 's-Hertogenbosch) en van oude componisten als William Mundy (c. 1529-1591) en Henry Purcell (1659-1695). [kaart]
Zondag 8 maart 2015

Getijdenconcert in de St. Willibrordkerk in Utrecht

Aanvang: 14:00
St. Willibrordkerk Utrecht [kaart]

Het repertoire is gebaseerd op de gebeden die al eeuwenlang door kloosterlingen - dagelijks en op vaste tijden - gesproken en gezongen worden: het Heilig Officie. Vaak reeds in de zeer vroege morgen komen monniken en monialen in de abdijkerk bijeen om de Metten en Lauden te bidden. De stilte en het licht van een enkele lamp geven de broeders en zusters een sfeer van toewijding en aandacht voor de gebeden en lofzangen.

Het Heilig Officie is 750 jaar geleden vastgesteld, dat was voor kamerkoor Saudade een mooie aanleiding om een concert te geven met dit thema. Ik vind het heel bijzonder om mee te zingen. Aan de ene kant vraagt de muziek ingetogenheid en concentratie die past bij deze eeuwenlange traditie, aan de andere kant is de roep om genade in sommige liederen juist zeer hartstochtelijk. Met gregoriaanse hymnen, zeventiende-eeuwse stukken en muziek van de laatste 50 jaar is de muziekkeuze zeer afwisselend. Het is bijzonder dat deze stukken ondanks het verschil in tijd en stijl dezelfde sfeer kunnen ademen.

We voeren dit concert uit in de St.Willibrordkerk in het centrum van Utrecht. Een prachtige kerk die rijk versierd is, maar waar tegelijkertijd een verstilde sfeer hangt. Daarnaast heeft de kerk een fantastische akoestiek voor a capella koormuziek.

Zondag 11 januari 2015

Concert bij opening van de expositie 'Het schijnbaar eenvoudige'

Plaats: KuuB, Ruimte voor Kunst & Cultuur, Pieterstraat 3 te Utrecht
Aanvang: 16:15 uur
Met werken o.a. van Nees, Macmillan, Voormolen, Badings en Brahms.
[Website Kunstruimte KuuB] [Kaart]
Zondag 29 juni 2014

Getijdenconcert "Het Heilig Officie"

De Doopsgezinde Vermaning te Workum (Friesland), 15:30 uur. Vrije toegang, collecte na afloop.
Het Heilig Officie is het koorgebed, veelal gezongen en gesproken door kloosterlingen op verschillende tijden van de dag en de nacht. Saudade geeft hieraan een eigen invulling: enerzijds door de keuze van de gezangen, anderzijds door de koor-opstelling telkens aan te passen aan de gezangen (enkelkorig, dubbelkorig, een verdeling in vrouwen- en mannenkoor).
Zaterdag 24 mei 2014

Muzikale ondersteuning bij "De Uitvaart"

Voorstelling van Dries Verhoeven bij het SPRING Performing Arts Festival Utrecht. Aanvang circa 19:15, St. Willibrordkerk, Utrecht, entree €10. Saudade zingt op 17, 21 en 24 mei (slotvoorstelling). [kaart][meer info]
Woensdag 21 mei 2014

Muzikale ondersteuning bij "De Uitvaart"

Zie 24 mei.
Zaterdag 17 mei 2014

Muzikale ondersteuning bij "De Uitvaart"

Zie 24 mei.
Zondag 16 maart 2014

Passieconcert

Passieconcert in de St. Willibrordkerk Utrecht.
Aanvang 14:00 uur. [Concertagenda St. Willibrordkerk] [kaart]
Zondag 15 december 2013

Classic Hymns & Carols: Kerstconcert in de St. Willibrordkerk

Aanvang 14:00 uur.
[Concertagenda St. Willibrordkerk] [kaart]

We zing verschillende kerstliederen in de Willibrordkerk in Utrecht. Bekende kerstliederen worden a capella in niet-alledaagse bewerkingen uitgevoerd, zodat ook in het kerstrepertoire de weemoedigheid die Saudade in de naam meedraagt tot uitdrukking komt. Op het programma staan ook minder bekende stukken, sommige enkele jaren oud, andere enkele eeuwen. Het is een gevarieerd programma, waarin ook organist Rienk Bakker enkele stukken voor zijn rekening neemt.

In de Willibordkerk komt de koorklank van Kamerkoor Saudade goed tot zijn recht, de akoestiek is zeer goed. Daarnaast heeft de kerk met zijn rijke versieringen een bijzonder indrukwekkende sfeer. Kortom, redenen genoeg om een uur van je tijd te reserveren voor dit afwisselende concert.

Zondag 17 november 2013

Museumconcert Museum voor de Moderne Kunst Arnhem

Muzikale rondgang Kamerkoor Saudade bij expositie De Melancholieke Metropool.
Aanvang: 14:00 en 15:00
Museum voor de Moderne Kunst. Utrechtseweg 87, 6812 AA Arnhem. [Website museum] [kaart]

Het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem (www.mmkarnhem.nl) heeft een indrukwekkende expositie getiteld De Melancholieke Metropool, waarin stadsgezichten uit de jaren twintig, dertig en veertig van de vorige eeuw verstilling, eenzaamheid en melancholie uitdrukken.

Dit thema past perfect bij het repertoire van Kamerkoor Saudade. U krijgt de gelegenheid om te ervaren hoe de schilderkunst, fotografie en film uit de expositie en de muziek van o.a. Eric Whitacre en Henk Badings elkaar versterken.

Om 14 uur en om 15 uur start de muzikale rondgang bij de expositie. Een bezoek aan het museum wordt op deze manier nog meer de moeite waard.

Zaterdag 7 september 2013

Concert in Koog aan de Zaan

Kogerkerk, aanvang 16:00 uur
Zondag 2 juni 2013

Culturele Zondag Utrecht: Requiem en "Tranen in de Zomer"

Drie Korte concerten in de Sint Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht.
13:30 uur Requiem in C van Gounod
14:30 uur kort Saudadeconcert 'Tranen in de Zomer'
15:30 uur Requiem in C van Gounod
Kamerkoor Saudade, o.l.v. van Vincent Doek, met medewerking van Rienk Bakker (orgel).
[Concertagenda St. Willibrordkerk] [kaart]
Zaterdag 18 mei 2013

Zaterdagmiddagconcert "Muziek in de Theresia"

St. Theresiakerk, Amersfoortseweg 483951 LC Maarn. Aanvang 16:00 uur. [kaart] [website Theresiakerk]
Zondag 21 april 2013

Concert in Workum, Friesland

Locatie: Kerk/Doopsgezinde Vermaning, Workum. Aanvang 15:30 uur.
Zondag 16 december 2012

Kerstmiddagconcerten.

Locatie: Museum Catharijneconvent, Utrecht. Aanvang 14:00 en 15:00 uur.
Zondag 11 november 2012

Koormuziek uit de Lage Landen

GeNeCo-concert, met werken van o.a. Cipriano de Rore, Cornelis Schuyt, Jan Pieterszoon Sweelinck, Hendrik Andriessen en Alexander Voormolen. Aanvang 15:00 uur, Antoniuskerk (Lombok). [kaart]
Zondag 24 juni 2012

Zondagmiddagconcert Muziek uit de Nederlander "Chantez a Dieu"

St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht, aanvang 14:00 uur. Muziek van hedendaagse componisten en hun spiegelbeeld. Met werken van onder andere Josquin des Prez, Huub de Lange en Philippe Mazé & Michael Haydn. Toegang vrij, collecte na afloop. [Concertagenda St. Willibrordkerk] [kaart]
Zondag 3 juni 2012

Middagconcert

Tijd: 15:30 (let op, tijd is gewijzigd). Locatie: Doopsgezinde kerk Makkum, Bleekstraat 11. [kaart] Aanvang: 15.30 uurGratis entree, na afloop collecte voor het orgel en koffie
Zondag 1 april 2012

Passieconcert

Locatie: Walburgisbasiliek, Arnhem. Aanvang 15:00 uur
Met werken van onder anderen Orlando di Lasso, Thomas Weelkes, Giovanni Croce, Aristotle Esguerra en Philippe Mazé.
[Website Walburgiskerk] [kaart en adres]
Ton van Gestel, organisator van de concertserie 4KwartArnhem over dit concert: "Heel hartelijk dank voor jullie prachtige concert. Ik heb in de Walburgisbasiliek kwaliteiten gehoord die ik nog nooit gehoord had. En op een of andere wijze bracht Saudade die voor mij aan het licht. Het koor is werkelijk een relatie aangaan met die grote en toch ook grootse ruimte om je heen. Een indrukwekkende ervaring, en ik denk niet alleen voor mij".
Zaterdag 12 november 2011

Lustrumconcert: De Verbeelding

Een beleving in beeld en geluid. Aanvang 20:00 uur, Antoniuskerk (Lombok). [kaart]

Het ontstaan van de aarde, de vergankelijkheid van het leven, het verstrijken van de tijd, u beleeft het in geluid en beeld tijdens dit speciale jubileumconcert in Lombok. Op groot scherm ziet u videokunst, die de sfeer van de gezongen muziek verbeeldt. De beelden zijn gemaakt door de koorleden en gemixt door de videokunstenares. Bij enkele stukken mixt zij het beeldmateriaal live.

Zondag 15 mei 2011

Concert in Maurik

Aanvang 15:00; Sint Maartenskerk, Kerkplein, Maurik. [kaart]
Zondag 17 april 2011

Passieconcert

Saudadisch passieconcert in het kerkje van Oud-Zuilen.
Aanvang 15:30 uur.
Locatie: Hervormde Kerk, Dorpsstraat 10, Oud-Zuilen. [Website van de kerk]

Het koor zal werken uitvoeren uit verschillende stijltradities en de bezoeker verrassen met smekend en ingetogen gezang rondom het lijden van Christus. Behalve het lijden van de Christus is het thema van het passieconcert ook het lijden van de mens zelf op weg naar zijn eigen voltooiïng. Met vallen en opstaan komen we naderbij: veelal is de weg naar de voleinding geplaveid met tegenslagen en verdriet.

In de Lamentations of Jeremiah van Antony Pitts, een hedendaags Engelse componist, lijdt het Joodse volk onder het juk van de Babyloniërs: scherpe harmonieën stapelen zich op en felle uitroepen van het onderdrukte volk vormen schrille contrasten. In het prachtige zestiende-eeuwse 8-stemmige motet O Lord, in thy wrath van Orlando Gibbons smeekt de zondige mens de Allerhoogste zich in zijn toorn niet tegen de mensheid te keren.

Van de Noor Ola Gjeilo klinkt het specifiek voor Witte Donderdag bedoelde gezang Ubi caritas et amor. Vol eerbied klinkt het Crucem tuam voor de kruisgang van de Goede Vrijdag in zowel de gregoriaanse versie als de meerstemmige zetting van de Spaanse componist Esguerra. Het concert wordt besloten met het slotkoraal uit de Johannes-Passie van J.S.Bach.

Zondag 19 december 2010

Italiaanse Middagoptredens, Museum en Sterrenwacht Sonnenborgh

In het kader van de Culturele Zondagen; Una Domenica Particulare. Museum en Sterrenwacht Sonnenborgh, aanvang: 14:30 en 15:30 uur. [website Sonnenborgh] [kaart en adres] [website Culturele Zondagen]
Zondag 12 december 2010

Zondagmiddagconcert, Odijk

Een middagconcert in het sfeervolle Witte Kerkje van Odijk. Zoekend naar de uitersten in muziek en beleving zingt het koor prachtige muziek rondom het thema "Met Angst en Beven". Op het programma staan onder meer werken van Antony Pitts, Eric Whitacre, Arne Nordheim, Johannes Brahms en Thomas Morley.

In de Lamentations, een spannende compositie van de 20e eeuwse Engelse componist Antony Pitts, brengt Saudade de wanhoop, onderdrukking en ballingschap van het Joodse volk ten gehore en roept het koor achtstemmig om hulp. An die Musik van de Belgische componist Vic Nees (2007) leunt licht tegen het atonale aan. Dit stuk is een ode aan de ongrijpbare maar troostende ervaring van muziek en verbeeldt de verwachting die bij het thema `met angst en beven' hoort. Saudade grijpt ook terug op componisten als Lassus en Palestrina die zich al in de 16e eeuw door hetzelfde thema lieten inspireren.

Zeisterweg 34, Odijk. Aanvang 15:00 uur. [kaart]

Zondag 3 oktober 2010

ShadowDance

Optredens bij de tentoonstelling ShadowDance. Kunsthal KAdE, Smallepad 3, Amersfoort [website] [kaart]
Aanvangstijden: 13:30 en 14:30 uur.
Zondag 6 juni 2010

Concert in Blier (België)

16.00 h, Église de Erezée, Rue du Général Borlon.
Zondag 11 april 2010

Museumweekendconcert, Centraal Museum Utrecht

Twee optredens om 13:00 en 14:00 uur in de Bovenkapel in het Centraal Museum, Agnietenstraat 3, 3512 XA Utrecht. [kaart] [website]
Zondag 20 december 2009

Kerstconcert in Museum Catharijneconvent

Een tweetal middagconcerten in Museum Catharijneconvent om 14:00 en 15:00 uur.
[Website] [kaart en adres].
Zondag 8 november 2009

Concert "Tussen Weemoed en Verwachting", Waalse kerk, Arnhem

Aanvang: 15:00 uur.
Een spanningsveld van tussen weemoedig terugblikken en reikhalzend uitzien naar wat is en zal komen. Deel van de serie "VierKerkenWinterWerk Arnhem". Entree €8 incl. consumptie. [kaart].
Zondag 11 oktober 2009

Twee korte concerten in Kunsthal KAdE, Amersfoort

Optredens om 13:30 en 14:30 uur bij de expositie 'Van Lieshout, Van Lieshout & Van Lieshout'.
Kunsthal KAdE, Smallepad 3, Amersfoort [website] [kaart]
Zondag 14 juni 2009

Concert in Sint Maartenskerk, Maurik

Aanvang concert: 15:30 uurAdres: Kerkplein, Maurik.
Zondag 19 april 2009

Concert "Spring and Winter" bij Landgoed De Reehorst in Driebergen.

Aanvang concert: 15:30
Locatie: Landgoed De Reehorst, Driebergen. Ionazaal - Antropia. [kaart en adres] (vlak bij NS-station Driebergen-Zeist)
Een middagconcert met het toepasselijke thema "Spring and Winter"in het Antropia-gebouw bij landgoed De Reehorst in Driebergen. Het repertoire zal bestaan uit werken in het Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Engels van onder andere Poulenc, Burkhard, Woolrich, Sibelius en Monteverdi.
Zaterdag 15 november 2008

Thomasviering/Kunstperformances Walburgiskerk Arnhem

Aanvang: 19:00.[Website Walburgiskerk] [kaart en adres] [Over liturgische kunstperformances] [Over Thomasvieringen]
Zondag 26 oktober 2008

Met Passie Gezongen

Een tweetal concerten gedurende het Gratis Rondje Musea Provincie Utrecht.
Catharijneconvent aanvang: 13:15. [Website] [kaart en adres].
Museum en Sterrenwacht Sonnenborgh, aanvang: 15:45 uur. [website] [kaart en adres]
Zondag 8 juni 2008

Zondagmiddagconcert in de Caroluskapel [Website] in Roermond.

Aanvang: 15:30.
Hedendaagse religieuze koorwerken van o.a. poolse componisten en oude motetten uit de 16e en 17e eeuw.
Zondag 16 maart 2008

Concert: Passieconcert en Vesperviering

Concert in de St. Adelbertabdij - benedictijner Abdij van Egmond in Egmond-Binnen (bij Alkmaar).
Aanvang 15:00 uur. [website abdij] [kaart]
Ook 's avonds om 19:00 uur: Vesperviering met Passiezang in de Dorpskerk in Castricum. [website kerk] [kaart en adres]
Zondag 16 december 2007

Concert: Kerstconcert in het kerkje van Oud-Zuilen

Een kerstconcert met a capella kerstmuziek variërend van traditionele carols tot modernere werken van onder andere Poulenc. Voorafgaand aan het concert is er de mogelijkheid een winterse wandeling te maken in de omgeving.Tussen 13:00 en 14:00 uur kunnen bezoekers zich bij de kerk opgeven voor de wandeling (kosten: €2). De wandeling, die u op eigen gelegenheid kunt maken, duurt ongeveer een uur, en voert langs de Vecht, door het bos, langs een eeuwenoude begraafplaats waar de ganse familie van Belle van Zuylen ligt, langs het slot Zuylen, door de weilanden, en door de oude dorpskern van Oud-Zuilen. Na de wandeling is er koffie en thee, waarna om 16:00 uur ons concert begint.

In verband met de planning verzoeken wij u zich aan te melden voor de wandeling en/of het concert. [Website van de kerk]

Zondag 11 november 2007

Concert: Poolse Muziek in Museum Catharijneconvent in Utrecht.

Enkele korte concerten tussen 13:00 en 16:00 bij de tentoonstelling "Het geheim van Polen: Middeleeuwse Meesterwerken".
[Website tentoonstelling] [Plattegrond] Rondleidingen om 13:00 en 15:00 elk met twee korte concerten inbegrepen.
Zondag 14 oktober 2007

Concert: Poolse Muziek in Museum Catharijneconvent in Utrecht.

Enkele korte concerten tussen 13:00 en 16:00 bij de tentoonstelling "Het geheim van Polen: Middeleeuwse Meesterwerken".
[Website tentoonstelling] [Plattegrond]. Rondleidingen om 13:00 en 15:00 elk met twee korte concerten inbegrepen; entree vandaag slechts €1,50.
Zondag 3 juni 2007

Concert

In Noord-Frankrijk. Details volgen.
Zondag 15 april 2007

Museumconcert Catharijneconvent

Optredens om 13:30, 14:15 en 15:00, met werken van o.a. Frank Ferko, Leoš Janaček en Johann Rosenmüller.
Zaterdag 25 november 2006

Lustrumconcert

Leeuwenbergh te Utrecht. Aanvang 20.15.Het lustrumconcert met het thema Stilte en Concentratie ter gelegenheid van ons 15-jarige bestaan. Het thema van ons lustrumjaar is "Museum en muziek". Het lustrumconcert zal een bijzonder formaat hebben: gedurende het concert exposeren enkele beeldend kunstenaars hun werk. Kamerkoor Saudade heeft speciaal muziekstukken geselecteerd die bij deze werken passen.

Kamerkoor Saudade zal werken zingen van onder anderen Ferko, Brautigam, Voormolen, Goehr en Lauridsen. Het concert is op zaterdag 25 november 2006, aanvang 20:15 uur, met aansluitend een lustrumborrel. Kaarten kunt u online bestellen (€9 per persoon). [Meer informatie]

Zondag 5 november 2006

Museumconcert

Singer Museum te Laren. Muzikale rondleidingen om 13:30,14:30 en 15:30.
Zondag 8 oktober 2006

Museumconcert

Singer Museum te Laren. Muzikale rondleidingen om 13:30,14:30 en 15:30.
Zondag 18 juni 2006

Middagconcert

Kapel van de Studentenkerk Erasmuslaan 15 Nijmegen
Aanvang 16:00 uur, gratis toegang.
Zondag 9 april 2006

Muzikale rondleiding, Museum voor Moderne Kunst in Arnhem

Aanvang 14:00
Ter gelegenheid van het Museumweekend. Gratis toegankelijk. Adres: Utrechtseweg 87, 6812 AA Arnhem. Website museum: www.mmkarnhem.nl.
Zondag 19 maart 2006

Museumconcert in het Armando Museum Amersfoort

Aanvang 16.00, entree € 7,50 inclusief rondleiding en drankje
Zaterdag 24 december 2005

Kerstklokken luiden

  • 19.00 carillonspel van Arie Abbens
  • 19:30 ontvangstgebouw (Domplein 21) geopend. (Gratis) bisschopswijn en warme chocolademelk.
  • 20.00 concert Saudade in de Michaëlskapel van de Domtoren.
  • 20.45 sprookjesachtige wintervertelling
  • 21.05 samenzang
  • 21.30 vertrek gasten (bisschopswijn)
  • 21.45 kerstgelui Domklokken
Kaarjes: €19,50 (kinderen/U-pas €14,50). Bestellen via Rondom.
Zaterdag 29 oktober 2005

Najaarsconcert

Aanvang 20:00
Michaëlskapel (Domtoren, Utrecht).

Het najaarsconcert van Kamerkoor Saudade, met het thema Sporen van Gregoriaans. Het programma bestaat uit een verzameling geestelijke stukken die inhoudelijk typisch zijn voor Gregoriaanse muziek, doch muzikaal in een modern jasje zijn gegoten door twintigste-eeuwse componisten als Vincent Persichetti, Bernhard Lewkovitch, Philippe Mazé, Jürgen Golle en Jens Marggraf.

Het concert vindt plaats in de sfeervolle Michaëlskapel in de Utrechtse Domtoren onder de bezielende leiding van Saudades vaste dirigent Vincent Doek. Ook zal cellist Joachim Eijlander enkele instrumentale werken ten gehore brengen.

Kaartjes kunt u bestellen bij per e-mail onder opgave van naam en aantal personen. De prijs bedraagt €9 per persoon in de voorverkoop en €10 ter plaatse. Bij het kaartje zijn een programmaboekje en een consumptie inbegrepen.

Zondag 26 juni 2005

Kathedraalconcert in de o.l.vr. Munsterkerk te Roermond

Aanvang 16:00.
Romantische kamermuziek uitgevoerd met medewerking van sopraan Laura Engel en tenor Ben Heijnen, leerlingen van het Maastrichts Conservatorium.